Vieze woorden

Koning Kwiebus en Jan Beschuit picknicken bij de vijver van het paleis. De kok heeft een mand gemaakt met lekkere broodjes en pakjes drinken. Jan Beschuit neemt een hard broodje met kaas en koning Kwiebus een zacht bolletje met chocopasta. Het zonnetje schijnt en het gras waarin ze zitten, ruikt heerlijk.

Jan Beschuit duwt voor de grap koning Kwiebus naar achter. De koning kan zijn evenwicht niet houden en valt pardoes met zijn hoofd op een klein steentje. " AU....SHIT" roept de koning.

"Ooooooh, zegt Jan Beschuit, je mag geen SHIT zeggen". "Nee, antwoordt koning Kwiebus, je mag zoveel niet zeggen". Stoer kijkt hij om zich heen.

"Heb jij trouwens een agenda bij je", vraagt hij dan aan Jan Beschuit. "Ja", zegt Jan, " in mijn tas". Jan Beschuit staat op, zoekt in zijn tas naar zijn agenda en geeft deze aan de koning. "Waarom heb jij die eigenlijk nodig", vraagt hij. Koning Kwiebus geeft geen antwoord. Snel bladert hij door de agenda.

" Ja, zie je wel,……ik dacht het al……"zegt hij dan. Het is vandaag niet zomaar een dag, het is vandaag de VWD!" Koning Kwiebus lacht..

" De VWD", vraagt Jan Beschuit, "wat is dat dan weer?"

" Mijn beste vriend Jan Beschuit, antwoordt koning Kwiebus plechtig. De VDW betekent dat we heel veel geluk hebben vandaag!" "Maar wat is het dan" vraagt Jan Beschuit ongeduldig. Hij kijkt de koning vragend aan. " De VWD? Dat is de Vieze Woorden DAG! Vandaag is het de Vieze Woorden Dag. Dat is net zoiets als Koninginnedag maar dan anders. We mogen de hele dag vieze woorden zeggen", legt de koning verder uit. "Weet jij er één Jan", vraagt koning Kwiebus opgewonden?"

" Eens even denken", peinst Jan Beschuit.

Koning Kwiebus begint al te lachen," ik weet er wel honderd", zegt hij. Luister maar:, "strontkop, snotkip, scheetmachine, poeppaal, kakschoen, stinkbeer, pieserd, billenbak, dikkop, slutmus, windjesbroek."

Koning Kwiebus gaat maar door, alle vieze woorden vloeien in één keer uit zijn mond. Jan Beschuit rolt over de grond van het lachen……..hahahahahahahaha, die gekke koning Kwiebus! En daar gaat Koning Kwiebus weer:" veterbibs, lachzak, piemelfiets, plaspony, tietsnor, drolgezicht, rottekopp."

" Hahahahaha", lacht Jan Beschuit nog steeds, hij heeft er pijn van in zijn buik. Koning Kwiebus moet zelf ook heel hard lachen, zijn kroon zakt steeds verder om zijn oren en zijn hele gezicht schudt op en neer.

" En, nu ik" roept Jan door het lachen van de koning heen. Het lukt Koning Kwiebus niet om stil te worden. Hij kan gewoon niet meer stoppen met lachen. " Stil nou, stil nou koning Kwiebus', zegt Jan Beschuit een beetje boos. Het lukt nog steeds niet, koning Kwiebus lacht en lacht. Hij is zelfs op de grond gevallen van het lachen.

Nu moet je echt stil zijn" Jan Beschuit kijkt heel streng naar de koning. En dan wordt koning Kwiebus eindelijk stil. Het lijkt zelfs wel of iedereen stil wordt, de eendjes in de vijver kwaken niet, de vogels in de bomen laten geen liedjes horen. Ze wachten allemaal op het vieze woord van Jan Beschuit.

Jan haalt heel diep adem en zegt dan:

"BONTEKONTESTRONTEPIESPOEPPISPLASKAKMANIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK!"

Die Jan Beschuit. Wie had dat gedacht. Zo'n lang vies woord in één keer bedacht en zo hard geroepen. Jan Beschuit heeft rode wangen van opwinding en verlegen staart hij naar de grond. Zonder twijfel is hij de beste vieze woorden zegger van het hele land. Koning Kwiebus barst weer in lachen uit en Jan Beschuit doet met hem mee. Ze lachen en gieren en brullen totdat het avond wordt. Koning Kwiebus weet het zeker. De Viezen Woorden Dag is nog veel leuker dan Koninginnedag.